21 Ekim 2012 Pazar

Küçük Acı Biber Turşusu



     
        Bu sene yaptığım üçüncü biber turşusu olur kendileri. Bundan 15 gün kadar önce turşuluk almak için pazara gittiğimde, dayanamadım ne kadar turşuluk malzeme varsa aldım. Bu biberler hane halkı tarafından en sevilen turşulardandır bizim evde. Eminim sizlerden de müptelası olanlar boldur. Öyleyse buyurun birlikte yapalım...



Malzemeler:

  • 1 kg küçük acı biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 baş sarımsak (irice olandan)
  •  2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 domates rendesi
  • 1 avuç nohut taneleri
  • 1 adet limon
  • 1 kaşık limon tuzu
  • aldığı kadar su
  • üzeri için kereviz sapı yada maydanoz

Yapılışı:
  1. Biberleri yıkayıp kavanoza yerleştirin. Sarımsakları soyup aralarına sıkıştırın. Limonu dilimleyip aralarına koyun. Üzerine rendelediğiniz domatesi dökün.
  2. Sirke, tuz, limon tuzu ve suyu katıp tuzu eriyene kadar karıştırın.
  3. Bu karışımı turşunun üzerine dökün. Suyu biberlerin üzerini geçsin ve 1 parmak kadar kavanozun kapağı arasında boşluk kalsın.
  4. İki haftada turşu hazır olacaktır. 
Not: Karanlık ve serin bir yerde saklayın. Arada kontrol edin. Bu ölçülerde kavanozunuz almaz ise havuç, yeşil domates gibi turşuluklarla birlikte doldurabilirsiniz. Ben şahsen yeşil domates kullandım, hem de tat verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var