13 Ağustos 2012 Pazartesi

Şakşuka


               Biliyorum hepiniz çok seviyorsunuz, hele de şu yaz aylarında. Yaz mevsimi bana kızartma mevsimi gibi gelir. Bizim ev ahalisi, akşamları iftar bile olsa, yemek yemek istemiyorlar. Durum böyle olunca da kızartmalara bolca yer veriyorum.
              Dolapta sebzelerimin hemen hepsinden azar azar kaldığında genelde tercihim şakşuka olur. Yukardaki görüntü de böylece ortaya çıkanlardan. Hadi o zaman buyurun şakşukanın tarifine;

Malzemeler:
  • 2 patates
  • 1 kabak
  • 2 küçük patlıcan
  • 3 tane çarliston biber
  • 2-3 domates
  • 3-4 diş sarımsak




Yapılışı:
  1. Patlıcanlar alaca soyulur,küp küp doğranarak tuzlu suda bekletilir.
  2. Domatesler rendelenerek, bir tavaya biraz sıvıyağ ve tuz eklenir. Üzerine sarımsaklar soyulup doğranarak kavrulur. Hafifçe suyunu çekince altı kapatılır.
  3. Kabaklar soyulup küp küp doğranır.Biberler ve patates küp küp doğranır. Tuzlanır.
  4. Kızartma tenceremiz ocağa alınır. Yağ hafifçe kızdırılır. İçine kabaklar atılır.
  5. Genişçe bir tabağın altına rulo havlu serilir, kızaran kabaklar bu havluya alınarak, fazla yağının alınması sağlanır.
  6. Biberler atıp kızartılır. Aynı şekilde havluya alınır. Patatesler de atılır kızartılır. En son patlıcanların suyu süzülüp temiz bir havlu ile fazla suyunu alırız ve onları da kızartarak tabağa alırız.
  7. Üzerine hazırladığımız domates sosunu ilave eder servis yaparız. Afiyet Olsun...
  

12 yorum:

  1. Bizim ev ahaliside bayılır kızartmaya,yemeyi abartacağımda dolayı yapmaktan kaçınırım,
    bu saatte canım çekti afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. sevilmez mi hiç mis gibi görünüyor, ellerine emeklerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Sabah kahvaltisinda bile gider...

    YanıtlaSil
  4. yaz kış severim kızartmayı, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sevmeyenimiz yok galiba...
    Bayılırızzzzzzz biz de:))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel gözüküyor ellerine saglik.. Hatta bu aksam yapacagım galiba :)

    YanıtlaSil
  7. Bide canım sen biliyorsunuz kesin ben kıs icin dondurucuda rendelenmis domates saklamak istiyorum ama nasil yapmalıyım kestiremiyorum...yani bı tasım kaynatip öylemi koymalıyım yoksa çig olarak mı? Sevgilerime.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım öncelikle kadir geceni kutlarım hayırlara vesile etsin Rabbim. Soruna gelince, hem çiğden hem de senin de dediğin gibi bir taşım kaynatarak konulabiliyor. Fakat bu tamamen senin domatesi nerede kullanacağına yada damak tadına göre belirleyebileceğin bir şey. Kaynatıp konulan domates yapım aşaması olarak daha pratik oluyor. Çiğden olan ise bazı yemeklere eklerken daha farklı bir tat veriyor. Daha önce hiç denemediysen eğer biraz çiğden biraz da kaynatarak koymanı öneririm. Böylece kendinin neyi sevdiğini ve hangisini nerede kullanacağın açısından sana kesin cevap vermiş olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil
    2. Kesinlikle yardımcı oldun tesekkurler

      Sil
  8. Kesinlikle sana katılıyorum ve şakşukaya bayılıyorum. Her zaman kendisi yedirir, yanında ise kavrulmuş makarna ve çoban salata, bir de tabii bazlama varsa... Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Kandilin mübarek olsun, dualarla inşallah. sevgilerle...

    YanıtlaSil
  9. Kadir Gecemiz mübarek olsun .... Rabbim bu gecenin rahmetini hepimize esenlik eylesin dilerim .....Bu arada elinize sağlık çok güzel bir görüntü acıktım heralde :))

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir tarif yemek yapmaya yeni başlayanlar bile kolaylıkla yapabilir.Yağın çok çekmemesi için dikkat edilmeli sadece.Lezzetli günler.

    YanıtlaSil

yorum var