8 Şubat 2012 Çarşamba

Semirsek Kıymalı-Pirinçli Börek (Sütsüz-Yumurtasız)

TARİF NO:16
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Hafif Mutfak'ı tıklayabilirsiniz.


malzeme:
hamuru icin
  • 3 su bardagi un
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 su bardagi ilik su
  • Tuz
ic harci icin
  • 1 su bardagi pirinc
  • 150 g kiyma
  • 1 sogan
  • 1,5 su bardagi sicak su
  • Tuz, karabiber
  • Kirmizi pul biber
kizartmak icin
  • aycicek yagi
hazirlanisi:
  • Un, tuz ve mayayi genis bir kapta harmanlayin. Ilik suyu ekleyip karistirarak yogurun. Ele yapismayan yumusak bir hamur icin su veya un ilavesi yapin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya birakin. 
  • Sogani yemeklik dograyip kiyma ile birlikte orta ateste suyunu cekinceye kadar kavurun. Pirincleri ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin ve kisik ateste kapagi kapali olarak suyunu cekinceye kadar pisirin. Tuz ve baharatlari ekleyip sogumaya birakin. 
  • Hamurdan parcalar kopartip unlanmis zeminde merdane ile kücük bir tabak büyüklügünde acin. Bir tarafina pirincli harctan yerlestirip yarim ay seklinde kapatin ve catalla kenarlarina bastirin.  Kizgin yagda kizartin, ilik servis yapin


2 yorum:

yorum var