1 Ocak 2012 Pazar

Glazür Çikolatalı, Greyfurtlu Zebra Kek

           
               Nihayet 2012 geldi. Üzerine felaket senaryoları yazılan, bazıları ise tam tersini düşünerekten bir çığırın açılacağı bildirilen o beklenen yıl geldi. İtiraf etmeliyim ki ben bu yıl bir başka umutluyum. Mutluyum.Bu seneyi yine sınavlarımla açıyorum. İşte bu yüzden 2 ay gibi belki 3 ay gibi bir süre pek aktif olamayabilirim. Bu sınavlarda, son kez elimden geleni yapacağım. Daha da olmazsa " Takdir-i ilahi " diyeceğim.
           
         


       Tatlı ile açılışı yapmak istedim, bir yıl böyle tatlı geçsin diye.Çayın kahvenin yanında sevilerek yenilecek bir kek. Zebra keki daha önce denememiştim.Bence içine ne antepfıstığı, ne çikolata eklemeye lüzum var. Hem tadı hem görüntüsü, sade haliyle misafir ağırlamaya yeter.
               Niyetim kakaolu, antepfıstıklı kek yapmaktı, üzerine glazür çikolata sürecektim...Harcın yarısına kakao eklemek, kalıba koymadan hemen önce aklıma geldi.Ve sonuç bu işte. Böyle muhteşem bir kekim oldu. Yaşasın kek yapmak ve yemek tabi. E nihayetinde  tombul hatunun tekiyim öyle değil mi?
                 

Malzemeler: 4 yumurta,1 su bardağı sıvıyağ,2 yemek kaşığı dolusu yoğurt,1 su bardağı greyfurt suyu,2 dolu yemek kaşığı nişasta,1 su bardağı şeker,2 kabartma tozu,1 vanilin, 1 su bardağı antep fıstığı içi, 2 yemek kaşığı dolusu kakao, aldığı kadar un.
Üzeri İçin: Dr. Oetker marka glazür çikolata.

Yapılışı:

  1. Fırını 180 dereceye ayarla.Kalıbı katı yağ ile yağla.Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar iyice blendırda çırp.Üzerine yoğurt, greyfurt suyu, sıvıyağ, nişasta ve biraz un koy. Karıştır. Kabartma tozu ve vanilini ekle daha da çırp. Unu azar azar katarak, kek kıvamına gelmesini sağla.Yarısını başka kaseye ayır.
  2. Ayrılan kasedeki harca 2 kaşık kakao ekle. İyice çırp.Her iki harca da antepfıstığı içini paylaştır. Kek kalıbına Önce beyazdan bir kepçe harç koy, sonra kakaolu harçtan bir kepçe koy. Yavaş yavaş bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrarla.Fırına sür.
  3. Kek iyice pişince çıkar. Soğuyunca ters çevir. Glazür çikolatayı, sıcak suyun içine koy erimesini sağla. Bir ucundan kes kekin üzerine eşit yay.Çikolatanın üzerine damla çikolataları serp,dilimleyerek servis yap. Afiyet Olsun...

18 yorum:

  1. canımm seni de mi uyku tutmadı yoksa:))zaten uykum kaçmıştı şimdi bu kek düşcek aklıma sabahlıcam..ellerine kollarına sağlık...sınavlarında kolaylıklar,mutlu yıllar diliyorum..özletme kendini:)

    YanıtlaSil
  2. selamlar,
    ben uzun bir süreden beri sana ev sahibeliği teklif etmeyi düşünüyordum ama çekiniyordum,sen benden önce davranmışsın :)çok teşekkür edrim ilgin için,sırada başka arkadaşlar var bekleyen ben ismini listeye yazıyorum,haberleşiriz olurmu,memnun olurum ev sahibeliğinden,selamlar sevgielr,,,görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  3. "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 2 OCAK-18 OCAK tarihleri arasında
    http://gulayce.blogcu.com/ arkadaşımız ev sahibeliği yapacaktır...
    Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....
    “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”
    Muhammed Mustafa (s.a.v)
    Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)
    Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Gülayce'ye gönderiyorum yazıp arkadaşımıza haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
    http://gulayce.blogcu.com/ adresinde yayınlayacaktır :)
    Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)
    Şimdiye kadar tarif gönderen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum sevgilerimi gönderiyorum,yepyeni ve güzel tariflerinizle yeni ev sahibemizide yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Greyfurt'u çok severim.Nasıl da güzel durmuş fotoğrafta.Harika bir tarif.

    YanıtlaSil
  5. çok şık bir sunumlu harika bir kek olmuşcanım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor,Sınavlarınızda da başarılar diliyorum:)))

    İyi Haberlerinizi bekliyoruz:))

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım nefis görünüyor,iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  8. harika olmuş canım ,pasta tadında bir yıl dilerim ,mutlu seneler...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık tatlım sunum çok şık olmuş.

    YanıtlaSil
  10. sevgili fatoş bu saatte ayakta olmamın sebebi, Sabaha yoğun olacağım için akşamdan halletmekti. Yorumun ve temennin için teşekkür ederim. Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  11. gelibolu canım ne varmış çekinecek. Ben becerememekten korktuğum için şimdiye kadar teklifte bulunmadım. Çok isterim ev sahibeliğini teşekkürler tatlım. sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Pembe kekik ben de greyfurt sevenlerdenim. Resimde güzel duuyor bence de sağolasın tatlım. sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Sevda, sosyete aşçısı, Niloş pasta,Anne eli gibi,hande hepinizi çok öpüyorum. sevgilerimi gönderiyorum iyiki varsınız.

    YanıtlaSil
  14. bende yapmıstım 1 ay kadar once arşıvımde yayınlanmayı beklıyor harıka olmus canım cok guzel gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  15. hımm nefis ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  16. ellerine saglik canim bakiyorum bakiyorum gündüzden beri yorum yazmaya firsat bulamadim
    cook lezzetli görünüyor gercekten :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Yanında sıcacık tavşan kanı bir çayla asla hayır diyemem doğrusu. Ellerine sağlık. Sevgilerle. Mutlu Seneler...

    YanıtlaSil
  18. cok lezetli görünüyor ellerine saglik

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil

yorum var