17 Haziran 2011 Cuma

Mantarlı Tavuk Sote

        

             Tavuk sote tembel yemeği bence. Yada acele tarafından yapılan risksiz yemekler arasında diyelim biraz kibarlaştırarak.Hem kolay hem çabuk oluyor hemde lezzetli. Acılısını severseniz içine soya sosu kullanabilirsiniz. İsteğe göre değişik şeyler eklenebilir. Şimdi gelelim tarifi vermeye:

Malzemeler:
Bir tane tavuk göğsü, 1 kuru soğan, 10 tane mantar, 1 büyük domates, 1/2 kaşık salça, 1 çay kaşığı köri, bir tatlı kaşığı kişniş, 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, isteğe göre kekik.

Yapılışı;

  1. Soğanı doğrayıp az yağda tavaya alıyoruz. Tavuklarımızı doğrayıp onları da tavaya alıyoruz.
  2. Mantarlarımızı yıkayıp onları doğruyoruz. Onları da tavaya alıp tuzunu ekliyoruz.
  3. Domatesimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve yarım kaşık salça ile onu da ekliyoruz.
  4. Suyunu çekinceye kadar pişirken baharatlarımızı ekliyoruz.
İşte bu kadar basit. İsteğe göre içine biber yada başka şeyler de eklenebilir. Afiyet Olsun.




Biberli Nohutlu Bulgur Pilavı

                  

                        Bulgur pilavının en bilinen pilavlar arasında olması sadece maliyetinin düşük olmasından kaynaklanmıyor bence. Bulgur çok yararlı ve doğal olarak görülüyor. Özellikle çocuklara pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih etmemdeki sebep de bu.
                        Ben bulgur pilavını sık yaparım. Bu kez sizin için yapıyorum ve içine tavuk katmıyorum. Bir dahakine aklımda mercimeklisini denemek var da uzun zamandır aklımda aslında fakat bir türlü nasip olmadı.
                       Anadolu insanının en kolay bulabileceği yemek bulgur. Bir dönem neslin tabiri caizse burun kıvırarak baktığı bu yiyecek şimdi bizim en gözdelerimiz arasında. Hele yanında da cacık olursa. Demeyin gitsin...

Malzemeler:
1,5 kase küçük kase bulgur, 1 kase haşlanmış nohut,1çarliston biber, 1 kırmızı biber, 2 soğan,2 domates, 2 kaşık toz sebze bulyon, 1 yemek kaşığı salça,3 kase sıcak su, tuz.

Yapılışı:
  1. Bulguru yıkadım,soğanları doğradım, geniş bir tencereye aldım.Kavurmaya başladım.
  2. Soğanların üzerine biberleri ince ince doğrayıp ekledim.Kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyip ekledim. Kavurmaya devam ettim.
  3. Yıkanmış bulguru ekleyip tuzunu, sebze bulyonunu, salçayı ve nohutunu ekledim.Biraz daha kavurdum.
  4. Sıcak suyu ekleyip tencereyi kapattım suyunu çekene kadar pişirdim.


                                                                 AFİYET OLSUN