17 Haziran 2011 Cuma

Biberli Nohutlu Bulgur Pilavı

                  

                        Bulgur pilavının en bilinen pilavlar arasında olması sadece maliyetinin düşük olmasından kaynaklanmıyor bence. Bulgur çok yararlı ve doğal olarak görülüyor. Özellikle çocuklara pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih etmemdeki sebep de bu.
                        Ben bulgur pilavını sık yaparım. Bu kez sizin için yapıyorum ve içine tavuk katmıyorum. Bir dahakine aklımda mercimeklisini denemek var da uzun zamandır aklımda aslında fakat bir türlü nasip olmadı.
                       Anadolu insanının en kolay bulabileceği yemek bulgur. Bir dönem neslin tabiri caizse burun kıvırarak baktığı bu yiyecek şimdi bizim en gözdelerimiz arasında. Hele yanında da cacık olursa. Demeyin gitsin...

Malzemeler:
1,5 kase küçük kase bulgur, 1 kase haşlanmış nohut,1çarliston biber, 1 kırmızı biber, 2 soğan,2 domates, 2 kaşık toz sebze bulyon, 1 yemek kaşığı salça,3 kase sıcak su, tuz.

Yapılışı:
  1. Bulguru yıkadım,soğanları doğradım, geniş bir tencereye aldım.Kavurmaya başladım.
  2. Soğanların üzerine biberleri ince ince doğrayıp ekledim.Kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyip ekledim. Kavurmaya devam ettim.
  3. Yıkanmış bulguru ekleyip tuzunu, sebze bulyonunu, salçayı ve nohutunu ekledim.Biraz daha kavurdum.
  4. Sıcak suyu ekleyip tencereyi kapattım suyunu çekene kadar pişirdim.


                                                                 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var