27 Kasım 2011 Pazar

Havuç Kızartması



                                          Herkese iyi pazarlar. Bu gün sizlere arkadaşım Handan'ın sevgili kayınvalidesinin bir tarifini sunacağım; havuç kızartması.Mücveri andırıyor fakat içinde havuç yalnız bulunuyor. Kavrularak yapılıyor ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde iyi gidiyor. Havucu farklı yemek isteyenlerin tercihi olabilir yada en azından dar zamanlarda kurtarıcı. Ben beğendim yemeği, sizlere de tavsiye ederim. Sevgilerle...

Malzemeler: 1 kg havuç,1 fincan su,yarım fincan sıvıyağ,2 yumurta,1 adet madensuyu,4 kaşık un,tuz, kızartmak için sıvıyağ.

Yapılışı:
  1. Havuçlar soyulur ve rendelenir. Bir tavada üzerine yarım fincan sıvıyağ, 1 fincan su eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  2. Soğuması için bir kenara alınır.Soğuyunca içine maden suyu eklenir.İçine 2 tane yumurta kırılır, tuzu ve unu eklenir(gerekirse 1 kaşık daha un koyabilirsiniz),iyice karıştırılır. Kaşıkla alınarak, kızgın yağda kızartılır.
  3. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet Olsun....





7 yorum:

  1. cok güzel,ilk kez gördüm,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bende havuç kızartmasını hiç görmemiştim:) kabakla karıştırılırsa da güzel olur herhalde ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. güzel ve değişik olmuş canım benim ellerine sağlık :))
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. kabak ve patates ile karışık kızartıyorum ama sade havuç ilk görüyorum..:)güzel ve değişik denemek lazım..sunumunuz da güzel ellerinize sağlık.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. aynı zamanda tam bir vitamin deposu sevgili otuzundan sonra.
    Kabaklada karıştırılabilir neden olmasın zaten ikisi ayrılmaz ikili gibi Şehrinazcığım.
    Birincisin böylesi de ayrı bir şekil. Ben beğendim paylaştım denemeye değer. Teşekkürler canım.
    Özlemciğim katılırım tabi neden olmasın. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Fatmacığım teşekkürler canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Havuçun faydaları http://www.sifalibitki.biz/havuc.html

    YanıtlaSil

yorum var