28 Ekim 2011 Cuma

Sebzeli Kek


                                    Tuzlu keki severim hele de içine sebzeler girdiği zaman. İçine bezelye eklemeyi de düşündüm aslında biraz garnitür havası verir diye vazgeçtim. Böylesi de çok güzel oldu. Patatesli keke alternatif olabilir.

Malzemeler: 3 yumurta, 1 bardak sıvıyağ,1 bardak süt,2 kabartma tozu,1 küçük patates,1/2 havuç, birkaç dal taze nane,birkaç dal dereotu, üzeri için susam,3 çay kaşığı tuz, alabildiği kadar un.

Yapılışı:

  1. Kalıbımı yağladıktan sonra içine susamlar serpiyorum.
  2. Patatesleri ve havuçları olabildiğince ince küp küp doğruyorum.Bunlara dereotu ve naneleri de ekliyorum.
  3. Şimdi geldi kek hamurumuzu yapmaya. Yumurtaları kırıp çırpıyorum. Üzerine yağ ve sütü ekleyip bir daha karıştırıyorum ununu azar azar ekliyorum. Kabartma tozlarını da ekledikten sonra son aşama 3 çay kaşığı tuz ekliyorum.
  4. Hazırladığım sebzeleri hamura ekleyip kalıba döküyorum.Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyorum. Afiyet Olsun....

6 yorum:

  1. ellerien sağlık canım..lezzetli görünüyor..sevgiler..hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  2. patates ve havuç bir arada denemedim ama çok lezzetli görnüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sanada hayırdı cumalar Fatoşun mutfagından.Sevgilerimle canım.
    Sevda ben de ilk kez bir arada kullandım. Güzel oldu. Dikkat edilmesi gereken şey fazla kaçırmamak sebzeler suyunu salacağı için hamur kalmasını istemeyiz değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Ev halkı tuzlu keklere yüz vermiyor ama ben çok seviyorum.
    Nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel düşünülmüş bence,sebze yemek ve yedirmek için.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Sebzeli kekin çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Ben pırasa da ekliyorum, havuçlu denememiştim. Bu tarifini deneyeceğim.Sevgilerle...

    YanıtlaSil

yorum var