5 Eylül 2011 Pazartesi

Patlıcan Kebabı


            Merhabalar dostlar...Uzun zaman sonra yeni bir tarifle sizlerle birlikteyim. Herkesin bildiği patlıcan kebabı tarifini bir de benden dinleyin istedim. Şu aralar arşivden kullanacağım tariflerimi.Açılışı patlıcan kebabıyla yapıyorum.Umarım beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
5adet patlıcan, 200 gram kıyma,1 kuru soğan,1 yumurta,yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi,baharatlar,tuz,3 diş sarımsak,2 kaşık salça.

Yapılışı;

  1. Patlıcanları alaca soyup 2 santim aralığında kesikler alıyoruz.Fakat keserken  tam koparmıyoruz.Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Sudan çıkarıp iyice kuruluyoruz.
  2. Soğanı rendeliyoruz,sarımsağı rendeliyoruz,kıymaya tuzu,baharatları,ekmek,yumurta ekliyoruz yoğuruyoruz.Köfteler hazırlayıp arasına koyuyoruz.
  3. Tepsiye dizdiğimiz patlıcanları salçalı ve hafif tuzlu suyla birlikte fırına veriyoruz.(Not;patlıcanları tuzlu sudan olduğu gibi çıkarttığımız için ben çok hafif tuz koydum siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

4 yorum:

  1. ellerine sağlık harika bir teknikle yapmışsın patlıcan kebabını
    çok pratik olmuş
    patlıcanları kesmeden şekil çok hoşuma gitti
    :))

    YanıtlaSil
  2. görünüşü bence de böyle daha güzel

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor. eminim tatıda süperdir.. :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim yarenciğim.Öptüm canım.

    YanıtlaSil

yorum var