16 Ekim 2015 Cuma

Hurmalı Kurabiye


  Hayırlı Cumalar Sevgili Dostlar,
Rabbim ağzımızdan tadı, evimizden misafiri, cebimizden paramızı, hayatımızdan huzuru eksik etmesin inşallah.

Ankara'da yaşanan terör olayından sonra birşeyler yazasım gelmedi. Terör kim tarafından, kime yapılırsa yapılsın biz hep aynı şeyi söyleyeceğiz. Terörün, dini, dili, ırkı, olmaz, hepsinin de karşısındayız. Rabbim ölenlere rahmet versin, yakınlarına da sabırlar versin inşallah.

Bir yerlerden başlamak gerekir öyle değil mi? Hurma ve ceviz dolgulu bu kurabiyeler  yeniden yazmak için iyi bir başlangıç olsun istedim.
Bu tarifi sevgili arkadaşım, Mutfak Dili Samire ciğimden aldım. Gerçekten güzel bir tarif  bu, ayrıca da minik misafirlerim vardı bu kurabiyeleri tadan, onlardan da tam not aldı. Teşekkürler Samire...

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ 
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • aldığı kadar un
iç harcı;
  • 30 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın (koymayabilirsiniz)
  • üzeri için pudra şekeri

Yapılışı;
  1. Hurmaları robotta iyice çekiyoruz. Son bir turunda ceviz içini birlikte çekip biraz tarçın ekliyoruz. Robottan çıkarıp elimizle yoğuruyoruz.
  2. Hamuru için, un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi ile, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz. Önce uzunlamasına yuvarlıyoruz, sonra merdane ile hamuru yayıyoruz. 
  4. Hurmadan bir  parça alıp, elimizle uzunlamasına yuvarlıyoruz. Hamurun ortasına koyup, hurmalı harç ortada kalacak şekilde, hamuru yuvarlıyoruz. Elimizle hamuru biraz da içindeki hurmalı harç ile yuvarlıyoruz ve istediğimiz büyüklükte verev şeklinde kesiyoruz. Tepsiye alıyoruz.
  5. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz. En son kurabiyelerin üzerini çatalla hafifçe bastırıp iz yapıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 170 deredece pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...