21 Mayıs 2015 Perşembe

HALLEY PASTA


  Bir zamanların en popüler olan tariflerinden olan halley pastayı ben yenice denedim.
Hazır olan malzemelerle pastalar yapmak şu aralar yine çok meşhur oldu. Benim de gözüme eşimin atıştırmalık olarak aldığı halleyler ilişti.
  Sıcaklardan bunaldığımız şu sıralar soğuk soğuk kurtarıcı oluyor. Arasında gelen halleyler müthiş keyif veriyor. Ayrıca da yapması çok basit ve pratik. Deneyin pişman olmazsınız...

Malzemeler;

  • 1 paket halley (10 tane)
  • 2paket sade kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • damla çikolata, yabanmersini, fındık vs.
üzerini süslemek için;
  • 3-4 adet çilek
  • 1 tane muz
  • çikolata sos, damla çikolata, tozfıstık
Yapılışı;
  1. Kremşantileri iki bardak soğuk sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
  2. Halleyleri elimizle küçük parçalara bölüyoruz.
  3. Kremşantiden 2 kaşık kadar ayırıyoruz üzeri için.Yeterince soğuyan kremşantiyi halleylerle buluşturuyoruz.
  4. Yabanmersini, kırık fındık ve çikolatayı halleyli karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Streç film serilmiş kalıba üzerini bastırıyoruz.(aralarında boşluk kalmasın diye)
  6. Buzlukta 2-3 saat bekletiyoruz. Servis yapacağımız zaman, dolaptan çıkarıp, bir iki dakika sonra kalıptan çıkarıyoruz. Kenara ayırdığımız kremşantiyi üzeri düz görünsün diye sürüyoruz. 
  7. Dilimlediğimiz muzları kenarlara koyuyoruz. Damla çikalatalarla kalp şekli çiziyoruz ve içini küçük doğranmış çileklerle dolduruyoruz. Pastanın kenarlarından çikolata sos döküyor ortasına toz fıstık serpiyoruz. Afiyet Olsun...