16 Mayıs 2015 Cumartesi

Tavada Yufka Pizzası


   Geçmiş miraç kandiliniz mübarek olsun. Yine yeniden yaşadığım teknik sorunlar yüzünden bu hafta bereketsiz bir hafta oldu benim için. Paylaşmaya hazır bir sürü tarif var sırada bekleyen.
   Fakat bu güzellik daha fazla beklemesin istedim. Görüntüsü kadar tadı da şahane. Birkaç post önceden paylaştığım tava böreğinin malzemelerini azaltıp, içsiz bir şekilde sosuyla hazırlıyoruz. Sonrası klasik pizza malzemeleri. Kolay pişmesi için küçük küçük doğradım bu kadar. Musmutlu cumartesiniz olsun...

Malzemeler:

  • 1,5 yufka
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
  • 5-6 dilim sucuk
  • 1 küçük kornişon turşu
  • 1 fincan kadar rendelenmiş kaşar
  • 1 domates


Yapılışı:
  1. Yufkayı, tava böreği yapar gibi hazırlayacağız. Tavanın altını yağlayıp, yufkayı tam ortasından tavanın üzerine açacağız.
  2. Bir kaşık hazırladığımız harçtan koyacağız, her yerine süreceğiz.
  3. Yarım yufkayı küçük parçaları ayırıp, iki kaşık kadar yine harç koyup yayacağız.
  4. Üzerine yufkayı harçtan kenarlarını süre süre kapatacağız. Ocağın altını kısığa alıp, tavanın kapağını kapatacağız. 
  5. Böreğin altı pişince ters çevireceğiz. Önce kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, sonra minik doğranmış sucukları ve turşuyu ekleyeceğiz. Kaşarı rendeleyip, onu da yufkanın üzerine ekleyeceğiz.Ağzını kapatacağız. (Bu esnada siz isterseniz mısır vb ilave edebilirsiniz.)Afiyet olsun...