19 Nisan 2015 Pazar

Garnitürlü Tuzlu Pasta



 Bazı salatalar vardır, rulo kek yapılıp arasına labneli malzeme konulur ve dilimlenerek servis yapılır ya, işte onların başka bir versiyonunu denedim. Bu kez rulo kek yerine imam sarığında yaptığımız gibi keki yuvarlak kesip arasını doldurdum. Sonuç çok şık oldu. Söylemem gereken en önemli şey, eğer farklı tatlara fazla açık biri değilseniz keki çemensiz denemeniz olacaktır, ikinci önerim ise ölcüyü yarıya indirerek deneyin. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler
(13 adet )
Keki İçin:

  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çay bardağından biraz fazla un
  • çok az tuz
  • 2yemek kaşığı su
Arası için:
  • 200 gram labne peynir
  • 1 dolu kaşık süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı garnitür
  • 2 dal taze soğan
Üzeri için:
  • garnitür 
  • nane yaprağı



Yapılışı:
  1. Kek hazırlamak için,yumurtaları koyup çırpıyoruz. Üzerine süt, su, tuz koyuyoruz. Unu kabartma tozuyla karıştırıp öyle ekliyoruz. Karıştırıp yağlı kağıt sürülmüş tepsiye döküyoruz. (benimkisi büyük boy fırın tepsisi idi, siz bu ölcüleri yarıya indirip daha küçük tepside yapabilirsiniz)
  2. Keki fırına sürüp 160 derecede pişiriyoruz.Fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
  3. Bir taraftan ara malzemesini hazırlıyoruz. Labne peyniri, süzme yoğurt, mayonez bir kaba alıp karıştırıyoruz. Üzerine küçük doğranmış taze soğan ekliyoruz ve garnitür ekliyoruz.
  4. Keki küçük çay bardağı ile yuvarlak şeklinde kesiyoruz. Bir tane kekten kestiğimiz yuvarlağı alıp, üzerine hazırladığımız garnitürlü karışımı ekliyoruz. Üzerine ikinci dilim keki koyup kenarlarını da bu karışımı sürüyoruz. (bunu yapmak zorunda değilsiniz, sadece üzerine karışımdan koyup servis yapabilirsiniz.)
  5. En son isterseniz kenarlarını pul bibere bulayabilirsiniz ve üzerine küçük bir kaşık garnitür koyup bir yaprak taze nane ile süslüyoruz. Afiyet Olsun...