16 Mart 2015 Pazartesi

Tarçınlı- Fındıklı Kalp Kurabiye



Bloğumda hep bir kalp kurabiyem olsun istemişimdir. Bunları yaparken, tarçınlı olması kalp kurabiyelere daha çok yakışır diye düşündüm.
Daha önce yaptığım küllü kurabiyelerden esinlenerek üzerine tarçınlı pudra şekeri eledim. Sonuç mu işte ortada...
Ağızda kolayca dağılan, fakat eline alınca ufalanmayan, şipşirin tarçınlı kalplerim oldu. Afiyetle yedik tabii ki de :)

Malzemeler:
  • 250 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı fındık
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
  1. Fındıkları robotta incecik çekiyoruz.
  2. Bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz. Üzerine azar azar un ekliyoruz. Yoğuruyoruz. Ele gelir bir hamur olunca üzerini streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
  3. 15-20 dakika kadar sonra dolaptan çıkartıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açıyoruz.
  4. Kalıplarla hamurdan kesip tepsiye diziyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Bir kaseye pudra şekeri ve tarçını karıştırıyoruz. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken üzerine bu karışımı eliyoruz. Afiyet Olsun...


Fırında Somon

 Mutlu Haftalar...
 Ne yalan söyliyeyim, bu kadar basit bir tarifi de veriyorlar diyenler olur diye çekinmiyor değilim.
Somon zaten pişirmesi zor olan bir balık değil. Yağlı olan balığımız daha yağlanacağından, tava yerine fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Böylece kokusu da azalmış oluyor.
Somonu çocuklarım da severek tüketiyorlar. İkinci ve üçüncü denememde alıştılar. Mutluyum...

Malzemeler:
  • Kişi başı bir dilim somon 
  • Yarım limon (dilimlenmiş)
  • Tuz, karabiber, isteğe göre kekik
Yapılışı:
  1. Somon dilimleri bir sudan geçirilir. Fırın kabına alınır.
  2. Üzerine biraz tuz ve karabiber çekilir. İsteğe göre kekik de bu esnada ilave edilir. Üzerine bir dilim limon koyulur. (Koymayadabilirsiniz)
  3. Fırında 180 derecede  30 dakika kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
Not: Somon çok yağlı bir balık olduğundan yağ eklemiyoruz. Merak etmeyin böyle de çok lezzetli oluyor. Ayrıca somonu fırın kabına koyarken, yanına istediğiniz sebzeleri de ilave edebilirsiniz.