18 Şubat 2015 Çarşamba

Şalgam Sulu Bulgur Salatası Nefiss


Her ne kadar dışarıda buz gibi hava olsa da içimiz yanıyor günlerdir...
Bir can daha gitti Bir Özgecan...
Ne ilkti ne de son olacak, hepimiz biliyoruz.
İki kız annesi biri olarak kızlarım adına endişelerim gittikçe çoğalıyor.
Şu günlerde buna bir de küçük oğlumun endişesi eklendi, çünkü biliyorum kız evladı kadar erkek evladını eğitmek lazım, hele de doğru ahlakla yetiştirebilmek.

Dilim varmıyor dahasını yazmaya. Bıraksan satırlar satırlar boyu yazasım var, ama bazıları gibi ne edebimi bozabilirim, ne de beddua edebilirim. Sevgili Can Özge'ye rahat uyu diyebilirim. Sen hepimizin kızı oldun...

Böyle günlerde günlük hayata adapte olmak bile zor oluyor. En ufak bir olay bize bu vehim olayı hatırlatıyor. Ama hayat da devam ediyor, etmeli de. Evde yemek bekleyen, ihtiyaçlarının giderilmesini bekleyen minik kuzucuklar var hem de üç tane. Rabbim yokluklarını göstermesin, hayırlı günlerini göstersin inşallah, herkesin kuzusuyla birlikte tabi.

Çenem yine düştü, halbuki niyetim kısaca tarifi verip buralardan gitmekti. Şimdi gelsin tarif.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı iri bulgur (irice olacak, ne kadar iri o kadar lezzetli)
  • 2 su bardağı şalgam suyu(acısız)
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kavanoz mısır (Bir çaybardağı kadar)
  • sıvıyağ, limon suyu
Bu tarife tuz eklemedim, lakin siz tuzunu az bulursanız biraz ekleyebilirsiniz, malum şalgamın suyu tuzlu oluyor.


Yapılışı:
  1. Bulguru bir tencereye alıp, üzerine iki bardak şalgam suyu koyup suyunu çekene kadar haşlıyoruz.
  2. Bir taraftan da yıkadığımız yeşilliklerimizi incecek doğrayıp bir kaseye alıyoruz.
  3. Yeşilliklerin üzerine yine onlara uygun küçük doğranmış turşuları ekliyoruz.
  4. Haşlanan bulguru, soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuyunca, kaseye ilave ediyoruz. Üzerine mısır, sıvıyağ ve istediğimiz ekşilikte limon suyu ekleyip, karıştırıyoruz. Servise hazırdır. Afiyet Olsun...