İzgisu: - Anne, bana uzun sosis yapsana.
Ben - Nasıl yapayım?
İzgisu: - Ekmeğin arasına sosis koyuyorlar ya, ondan. Ben bilgisayarda oyunlarda gördüm, ekmeğin arasına uzun sosis koyuyorlar.
Ben: - Ona sosisli, yada yabancıların dediği şekilde hot dog derler. Yapayım, tamam.
İdrak etmeye çalışıyorsunuz biliyorum. Bizim eve, sosis fazla girmez, hatta sucuk ve pastırma dışında salam ve diğer hazır şeyler de nadir girer. Bu yüzdendir kızımın sosisliyi "uzun sosis" diye tabir etmesi.
Neyse uzun zaman olmuştu sosisli yemeyeli. Ben de özlemişim şahsen. Evde yapması çok kolay, alabildiğine de lezzetli, şahsen bir tane ile kalamadım, itiraf etmeliyim ki :(
Malzemeler:
- 4 adet uzun sosis (et sosis)
- 2 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağ
- 4 adet sandviç ekmeği
- isteğe göre turşu, hardal, mayanez
Yapılışı:
- Tencereye, iki kaşık salçayı koyuyoruz. Üzerine iki bardak su ekleyip iyice eziyoruz ve kaynamaya alıyoruz.
- Kaynayınca içine tereyağ katıp biraz da tuz katıyoruz.
- Sosislerin üzerine çizikler atıyoruz. Sosisleri bu kaynayan suya atıyoruz. 30 dakika haşlıyoruz.
- Sandwich ekmeğini, tost makinasında ısıtıyoruz. Arasına, bu salçalı sostan biraz koyup, üzerine isteğe göre, salatalık turşusu koyuyoruz ve bu sosislerden bir tanesini de koyuyoruz. Onun üzerine, hardal, mayonez koyuyoruz. (Biz hardalı tercih etmiyoruz). Afiyetle Lüpletiyoruz.