9 Mart 2014 Pazar

Soslu Tavuk Şiş




            Mutfakta pratiklik her zaman hayat kurtarır. Hele de benim gibi çocuklu bir evin annesi iseniz. Her ne kadar tavuk konusunda çekincelerim olsa da, malesef tamamen tavuktan kendimizi kurtaramıyoruz. Bizim evin et sevmez ahalisine, daha albenili aynı zamanda da pratik tarifler bulmaya çalışıyorum çoğu kez. Sosta bekletme kısmı olmasa, çok pratik, zaten bu yüzden sosunu daha önceden hazırlayıp, streçle kaplıyorum ve buzdolabında akşam çocukların ve babalarının geliş saatine kadar terbiyeleniyor tavuklar. Böylece hem sosu iyice işliyor hem de pişmesi kolaylaşıyor. Denemeniz dileğiyle...



 
Malzemeler:
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1/2 türk kahvesi fincanı süt
  • 1 büyükçe soğan
  • 1 kaşık salça (ben köy salçası kullandım)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • kuru kekik, karabiber, kimyon, pul biber (yada istediğiniz farklı baharatlar)
  • tuz
  • çöp şişler (8-9 adet)
Yapılışı:
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  2. Soğanı, rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz,aynı şekilde sarımsağı da.
  3. Rendelediğimiz soğan ve sarımsağı süzgeç yada temiz bir tülbent yardımıyla suyunu süzüyoruz.
  4. Bu suyu tavuk etine ekliyoruz. Aynı şekilde süt, sıvıyağ, salça, tuz ve baharatları ekleyip üzerini streçle kaplıyoruz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
  5. Çöp şişlere çok sıkı olmayacak şekilde göğüs etlerini geçiyoruz. Çok az sıvıyağ katılmış genişçe bir tavaya alıp, tavanın ağzını kapalı tutup, şişleri ters yüz ederek pişiriyoruz. (Kapağının kapatmamızın sebebi hem daha yumuşak pişmesi hem de yağının ocağa fazla sıçramasını önlemek) İstediğimiz şekilde servis yapıp sıcak tüketiyoruz. Afiyet Olsun...