Merhabalar Sevgili Dostlar...
Bir hafta öncesinden kalan masamız ve verilmeyi bekleyen tariflerimiz var. Ben bu süre zarfında, Bilecik'e gidip geldim bir de düğüne katıldım. İtiraf etmeliyim ki, henüz yorgunluğumu atabilmiş değilim. Üstelik bir de soğuk algınlığım var, çoluk çocuk hasta olduk.
Sütlü tatlıları seviyorum. Kremşantili yada kaymaklı şekillerini daha önce denediğim sütlü ruloları bu kez kadayıfla denedim. Bayram için aldığım taze kadayıfı, buzluğa kaldırmıştım. Buradan çıkartıp, küçük kırıklar haline getiriyorum. Çok az tereyağ ile kavurup kadayıfı yukardaki renge kavuşturuyorum. Böylece tatlının alt kısmı hazır oluyor.
Sütlü Tatlımız en büyük boy fırın tepsisi ölçüsündedir. Yarıya indirerek deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
Sütlü Bölümü İçin:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 kaşık nişasta (tepeleme değil)
- 3 kaşık un (tepeleme değil)
- 1 kaşık tereyağ
- vanilin
Kadayıfı için:
- 2,5 su bardağı kadayıf
- 1 kaşık tereyağ
- 2 kaşık şeker
İçi için:
- Kadayıflarım kavrulmamış idi benim. Bu yüzden, tavaya alıp, kırıntıladım. İçine 1 kaşık tereyağ ve şeker ekleyip kavurmaya başladım. Yeterince kızarınca altını kapatıp soğumaya bıraktım.
- Kadayıfları en büyük boy fırın tepsisinin altına düzgün bir şekilde serdim.
- Sütlü tatlı için, süt ve şekeri tencereye aldım. Bir kasede, nişasta un karıştırıp, biraz süt ekleyerek incelttim. Nişastalı karışımı süte ekledim. Ocağa alıp, kıvam alıncaya kadar, pişirdim. İndirince içine tereyağ ve vanilin ekleyip, blendırla iyice çırptım.
- Kaşık yardımıyla eşit miktarda, tepsiye bu tatlıyı serdim. Soğuyunca dolaba kaldırdım. Rulo olabilmesi için incecik dökülmesi gerekiyor. Ben bu şekilde bir gece dolapta beklettim.
- Ertesi sabah, istediğim boy şeritler halinde kestim. Ucuna ceviz içinden koyup, rulo şeklinde sardım. Sararken. elimde, mümkün oldukça düzgün şekil vermeye çalıştım. Bu da zor olmadı. (İnce olmasından dolayı) Afiyet Olsun...