9 Eylül 2013 Pazartesi

Dereotlu - Peynirli Ekmek Dilimleri


                Yaz tatilinin, son pazar gününde ufaklıklarla yaptığımız kahvaltımız. Pazar sabahı, biraz keyif yapsınlar, okula başlıyacaklar düşüncesiyle sabah geç kalktık. Tabi geç kalkan biz idik. Babamız, yine her zamanki gibi sabahın erken saatinde kalkıp, bizden çok önce uyanmıştı. Sonra başladı "Karnım acıktı" demelere. 
                Ona laf yetiştireyim, bir taraftan da bir karecik olsun görüntü alayım derken, bu kareleri zor yakalıyabildim.


                 Peynirli ekmek dilimlerini, pek çoğunuz yapıyordur. Bizim evde de sevilerek tüketilir. Çıtır ekmek sever aile olarak, peynirli yerine başka malzemelerle de yaptığımız olur. Pratik olan bu tarif arşivde yerini alsın, belki bilmeyenlere de fikir verir dedik. Umuyoruz ki iyi ettik :)

Peynirli -Dereotlu Ekmek Dilimleri için malzemeler:
  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • 1 tutam ince doğranmış dereotu (maydanoz yada başka bir yeşillik de olabilir)
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • kibrit kutusu kadar tereyağ
  • isteğe göre pul biber ve başka baharatlar (ben kullanmadım)
  • Yeterince ekmek dilimi (Ben 9 dilim ekmek kullandım)
Yapılışı:
  1. Bir kasede, beyaz peynir, dereotu, yumurta ve baharatlar karıştırılır.
  2. Ekmek dilimlerine, ince ince tereyağ sürülür.
  3. Üzerine hazırladığımız peynirli dereotlu karışım sürülür.
  4. En son üzerine kaşar rendesi serpilerek, orta ısıda fırınlanır. Üzeri kızarıncaya kadar kızartılır. Afiyet Olsun...