- Mideyi güçlendirir
- Vücut direncini artırır
- Bağırsak yaralarına iyi gelir
- Ateş düşürücü etkisiyle özellikle menepoza iyi gelir
- Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
- Gazı önler
- Ağız yaralarını giderir
- Mikrop öldürücüdür.
- İltihaplanmayı önler ve alerjileri azaltır.
Kızılcık şerbetine bayıldım ben doğrusu. 1 kg kızılcıktan hem şerbet, hem de küçük bir kavanoz marmelat yaptım. Hem de ayrı ayrı değil, şerbet yapımında kullandığım kızılcık taneleriyle... İçim elvermedi o güzelim taneleri atmaya. Siz de bir taşla iki kuş tutabilirsiniz. Önce suyunu içer sonra, marmelatını yersiniz. Şiddetle öneririm.
Kızılcık şerbeti için malzemeler:
- 1 kg kızılcık
- 3-4 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre)
- 3 litre su
- 1 adet kabuk tarçın
- birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Kızılcıkları ayıklayıp yıkıyoruz. Tencerede suyunu koyup, tarçını da ekleyip, kaynamaya alıyoruz.
- 15 dakika kaynayınca, içine şeker ve limon suyunu ilave ediyoruz. Biraz da bu şekilde kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Afiyet Olsun...
Kızılcık şerbeti bitmeden önce 2 su bardağı kadar şerbetten ayırın, bunu marmelat için kullanacağız.
Kızılcık marmelatının yapılışı:
- Kızılcık şerbeti için suyunu süzünce, geriye kalan tanelerini bir süzgece alın. Elinizle bastırarak püresinin alta geçmesini sağlayın. (Bu kısım biraz zor olacaktır.)
- Bu pürenin üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı kızılcık şerbetinden ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kıvam alınca ocaktan alıp sıcak sıcak kavanoza alın. Afiyet Olsun...