1 Eylül 2012 Cumartesi

Patates Kroket

         
              Patates bir evin olmazsa olmazı. Patatesi değişik şekillerde yapmanın bir yolu da, kroket yapmak herhalde. Bizim evde herkes seviyor. Şekli yuvarlak da olabilir tabi ama ben bu şekilde tercih ediyorum. Ayrıca isteğe göre içine, salam, sosis tarzı şeyler de ekleyebileceğiniz gibi, kaşarlı da tercih edebilirsiniz. Fakat siz siz olun sıcak sıcak tüketin çünkü kısa sürede çıtırlığını kaybedecektir. Denemeniz dileğiyle...

Patates Kroket İçin Malzemeler:
  • 6 adet patates (siz isterseniz daha az tutabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yumurta ( 1'i içine 2'si dışı için)
  • 2 kaşık beyaz peynir rendesi
  • 2 kaşık un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1/2 tatlı kaşığı kara biber
  • tuz
  • kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
  1. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz ve rendeliyoruz.
  2. Patatesin içine 1 tane yumurta kırıyoruz. Nişasta, peynir, karabiber, tuz ekleyip, yoğuruyoruz.
  3. Diğer taraftan 2 yumurtayı çırpıyoruz ve 2 kaşık unla 1 su bardağı galeta ununu karıştırıyoruz.
  4. Tezgahın üzerine galeta unlu karışımdan biraz yayıyoruzYoğurduğumuz patatesden bir parça koparıyoruz, ve patatese bu unun üzerinde oklava şekli veriyoruz.
  5. Fazla kalın olmasın rulolar. Bir parmak uzunluğunda kesiyoruz ve yumurtaya atıyoruz, oradan da çıkartıp tekrar galeta ununa beledikten sonra kızgın yağa atıp kızartıyoruz. Dikkat edin yağ fazla yüksek ısıda olmasın, düşük seviyede kızarsın.
  6. Sıcak tüketmenizi öneririm. Afiyet şeker olsun...