8 Temmuz 2012 Pazar

Haşhaşlı-Yabanmersinli Muffin


                       Bu muffinler yine kızlarımla birlikte yaptığımız mutfak maceralarımızın eseri. Kahveye iyi eşlik ediyor. Yabanmersini yetmezmiş gibi bir de haşhaşı dahil edince hem çıtır, hem mayhoş oldular. Böyle de çatlayarak kabardılar. Biz beğendik ama tabi her zamanki gibi tercih sizin...

Muffin İçin Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 küçük su bardağı şeker
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 3 yemek kaşağı mavi haşhaş
  • 4 yemek kaşığı yaban mersini
  • 1 portakal kabuğu (isteğe göre)
  • Aldığı kadar un


Yapılışı:
  1. Küçük silikon kalıplarının içine muffin kağıtlarını yerleştiriyoruz.
  2. Fırını 180 dereceye ayarlayıp, keki yapmaya başlıyoruz.
  3. Şeker ve yumurtaları 3 dakika boyunca blendırla çırpıyoruz.
  4. Süt, sıvıyağ, 3 kaşık un katıp karıştırıyoruz.
  5. Kabartma tozu, vanilin, haşhaş, portakal kabuğu rendesini katıyoruz. Karıştırıyoruz. Aldığı kadar un ilavesi yapıyoruz. Karıştırıyoruz. Bir kaşık (dolu değil) kek hamurundan kağıtlara döküyoruz ve üzerine yabanmersinlerinden katıyoruz, bir kaşık daha kek hamurundan katıyoruz.Bu şekilde kalıplara hamuru ve yabanmersinlerini paylaştırıyoruz. 
  6. Fırına sürüyoruz. Kızarıncaya kadar pişirip, kürdan testi ile pişip pişmediğine karar veriyoruz. Afiyet Olsun...