Merhabalar Sevgili dostlar, bugün sizlere biraz mozaik pasta şeklinde, biraz parfe tadında bir soğuk tatlıyı paylaşacağım. Bu yine kendi bulduğum tariflerden biri. Eşim kremşanti yemediği için, içinde kremşanti olan bir tatlıyı da yediremiyordum. Fakat bu soğuk tatlıyı yedi. Kremşanti tadı çilek püresi ile karışınca, onu rahatsız etmedi.
Sıcak yaz günlerinde, yada çileğin bulunduğu şu dönemde, denenebilecek güzel bir tarif çıktı ortaya. Tek sorun çok soğukken yerseniz, boğazınız ağrıyor, bilginize :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı robotta çekilmiş çilek püresi
- 2 sade kremşanti
- 1 paket petibör bisküvinin 3/4 kadarı
- 1/2 çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı ikiye kırılmış fındık
Yapılışı:
- Çilek püresini derin bir kaseye alıyoruz içine, kremşantileri katıp blendırda karıştırıyoruz. (Süt koymadan sadece kremşanti ve çilek püresini karıştırıyoruz)
- Bisküvileri kırıklayarak ekliyoruz ve fındık, üzüm, vanilini de ekleyip karıştırıyoruz.
- Derince bir kaseye alüminyum folya sarıp içine karışımı katıyoruz ağzını kapatıp, buzluğa kaldırıyoruz. Yeterince soğuyunca afiyetle yiyoruz. İşte bu kadar basit...