İyi günler sevgili dostlarım. Bugün sizlere, zeytinyağlı pırasaya alternatif olan, etli pırasa yemeğinin tarifini vereceğim.Bizim evde maselef zeytinyağlılar pek yenilmiyor. Onun yerine etli, kıymalı vs. şekliyle tercih ediliyor bu tür sebzeler. "Malum kış ayındayız. Kış sebzelerini tüketmek gerek " felsefesiyle bu yemeğim de arşivimde olsun istedim. Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin. Sevgiyle kalın...
Malzemeler: 4 tane orta boy pırasa, 1/2 orta büyüklükte havuç, 200 gram kadar dana kuşbaşı,1kaşık salça.
Yapılışı:
- Pırasalar yıkanır, verev kesilir.Havucun kabuğu soyulur, yıkanır, o da ince bir şekilde verev kesilir.
- Teflon tencereye 200 gram kadar dana kuşbaşı biraz sıvıyağ eşliğinde, kapağı kapalı olarak, kısık ateşte kavrulur. Gerekirse biraz su eklenir, tuz eklenir mümkün oldukça yumuşak olacak şekilde kavrulur.
- Etler kıvamına gelince önce havuçlar eklenir tencereye. Daha sonra pırasalar eklenir. Üzerine tuzu, salçası konularak yine kısık ateşte kendi suyuyla pişmesi sağlanır. ( Bu esnada gerekirse yine biraz su ekleyebilirsiniz). İyice yumuşayınca biraz daha su ekleyip altı kapatılır. Afiyet Olsun...
Not: Bu yemeğin püf noktası; tenceredeki yemeği mümkün oldukça karıştırmamak gerekiyor ve tabi kısık ateşte pişirmek.