12 Ağustos 2011 Cuma

Kadayıflı Muhallebi


                                      Uzun zaman önce arkadaşım Halime'de yediğim bu tatlıyı ikinci kere bu sefer sizin için yaptım.Ben muhallebiyi her zamanki ölçüme göre hazırlıyorum. Bu kıvamından ve ölçüsünden memnunum. Kadayıflara gelince bana tereyağında kavur demişti arkadaşım ama size tavsiye etmem. Birincisinde öyle yaptım ağır oldu ikincisini ise kadayıfları dolaptan çıkardığım gibi(ben fazla kadayıfı buzluğa koşmuştum. Lazım olunca içinden kırıntılıyarak çıkarttım hemen tavaya attım)  tavaya atıp kavurdum. Bu esnada içine biraz cevizden ekleyerek ve 1kaşık şeker katarak kavurdum.Neyse tarifi vereyim zaten vermişim bile...

 Malzemeler: 1 kg süt, 4 kaşık un,2 kaşık nişasta,1 paket vanilin, 2 su bardağı kadar kadayıf, 1bardak kadar ceviz içi,1 bardak şeker, ayrıca 1 kaşık şeker

Yapılışı:
  1. Dolaptan çıkardığım kadayıfları renkleri gelsin diye tavaya alıyorum üzerine bir kaşık şeker ve biraz ceviz ekleyerek kızarıncaya kadar kavuruyorum.
  2. Sütü tencereye alınca un ve nişasta karışımını sütle karıştırıp tencereye ekliyorum. Bir bardak şekeri de ekleyince kaynayıncaya kadar başında durarak muhallebi kıvamına gelmesini bekliyorum. Ocaktan alınca içine vanilini ilave ettim.
  3. Kadayıfların bir kısmını tepsinin altına yaydım ve üzerine muhallebiyi eşit olarak döktüm. Geri kalan kadayıfları üzerine örterek kapattım. Artan cevizlerle üzerini süsledim.Afiyet Olsun...