İsmi ilginç gelen bu yemek Akşehir yahnisi olarak da biliniyor. Bazı yerlerde ismi Zülbiye bazen Sülbiye oluyor. Etin nohutla çeşitlendirilmesi de diyebiliriz. Fazla bir zorluğu yok, pişmesi yavaş yavaş olsun ona yeter.
Malzemeler: 1/2 kg dana kuşbaşı, 8-10 adet arpacık soğan,1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı kimyon,2 yemek kaşığı tereyağ, tuz.
Yapılışı:
- Tencereye biraz sıvıyağ koyup eti ekliyoruz, kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salana kadar bekletiyoruz.
- Suyunu salınca 2 kaşık tereyağ ekliyoruz. Soğanlarımızı ekleyip biraz daha kapağı kapalı olarak kavuruyoruz. Tuzu ekliyoruz.Salçayı ekliyoruz.
- Suyunu çekince kimyonu ve haşlanmış nohutu ekleyip suyunu koyuyoruz. Etler pişene kadar ocakta bırakıyoruz. Yine kısık ateşte tabi.İŞTE BU KADAR...
AFİYET OLSUN